Heb jij hét DNA waarnaar wij op zoek zijn?

Hoe meer we ontdekken over het microbioom en de microbiële wereld, hoe meer we ons realiseren dat er nog veel meer te ontdekken is. We staan pas aan het begin om de rol van het microbioom in gezondheid, ziekte, voeding en zelfs in duurzamere landbouw echt te begrijpen. BaseClear werkt actief samen met andere experts in het veld om het microbioom in kaart te brengen en te gaan toepassen in verschillende industrieën. Als onderdeel van onze missie om het begrip en de toepassing van micro-organismen voor een duurzamere, veiligere en gezondere toekomst te versnellen, is één van onze doelen om een toonaangevende partner te worden in microbioom-onderzoek.

In de afgelopen drie decennia hebben we ervaring en steeds sterkere expertise opgebouwd in DNA onderzoek naar micro-organismen. BaseClear biedt een compleet pakket van genomics-diensten aan, waaronder: metagenomics, microbioom-analyse en de veiligheidsbeoordeling van microbiële stammen zoals benodigd voor goedkeuringsaanvragen aan regelgevende instanties. We zijn de expertise partner voor veel toonaangevende merken in verschillende industrieën, zoals de (bio)farmacie, cosmetica, voedingsindustrie en diergezondheid in zowel Nederland, Europa als daarbuiten. We hebben momenteel ongeveer 65 werknemers en zijn gevestigd in het hart van het Leiden Bio Science Park, de toonaangevende biomedische hotspot in Europa.

Voor onze afdeling QA zijn wij op zoek naar kandidaten voor de functie van:

QA Manager

0,6 – 0,8 FTE

 

Functie

Als QA manager heb je de verantwoordelijkheid en bevoegdheid de kaders uit te zetten voor het kwaliteitsmanagementsysteem van BaseClear, en het functioneren hiervan te ondersteunen en te bewaken. Het kwaliteitsmanagementsysteem is gebaseerd op ISO17025, GMP en ISO27001. De functie valt onder de afdeling QA.

De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

 • Je schrijft of verbetert policies en procedures die nodig zijn in het kader van het kwaliteitsmanagementsysteem.
 • Je zorgt voor continue verbetering van de effectiviteit van het kwaliteitssysteem.
 • Je bent op de hoogte van (ontwikkelingen in) relevante regelgeving en werkt continu aan vergroting van het kwaliteitsbewustzijn bij medewerkers.
 • Je adviseert en draagt bij aan de implementatie van de regelgeving bij die processen van BaseClear waarbij dit relevant is en co-autoriseert de bijbehorende procedures en validatieprotocollen en –rapporten.
 • Je traint en ondersteunt andere medewerkers bij het uitvoeren van procedures van het kwaliteitsmanagementsysteem zoals onderzoek en documentatie van deviaties, het beheerst doorvoeren van veranderingen (Change Control) en de risk based protocollering en rapportage van validaties.
 • Je geeft leiding aan de QA officer(s).
 • Je bent verantwoordelijk voor QA activiteiten als documentbeheer, voorbereiding periodieke management review en begeleiding & coördinatie van opvolging van audits door controlerende instanties en klanten.
 • Je bent verantwoordelijk voor het auditprogramma.
 • Je bent QA gesprekspartner tijdens externe inspecties en audits van opdrachtgevers en autoriteiten.
 • Je bent voorzitter van de Q-board van BaseClear.
 • Vrijgifte van GMP resultaten.

Profiel:

Wij zoeken een gedreven persoon die graag samenwerkt met anderen. Je bent in staat om snel inzicht te hebben in complexe (laboratorium) processen, waarbij je een risk based benadering kunt toepassen.

Je bent in staat om hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Je kunt helder communiceren, en hebt op een natuurlijke wijze overwicht en overtuigingskracht. Bij voorkeur woon je in de nabije omgeving van Leiden.

Daarnaast is nodig:

 • Een opleiding op HBO/WO niveau met minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van kwaliteitsmanagement.
 • Ervaring met auditing.
 • Goede kennis van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod:

Wij bieden een uitdagende functie in een groeiend high-tech bedrijf, waarbij met een grote mate van zelfstandigheid in teamverband wordt gewerkt. In eeste instantie betreft het een aanstelling voor bepaalde tijd met uitzicht op vast dienstverband. Wij bieden een beloning op basis van leeftijd en ervaring met daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie over bovenstaande functie kun je verkrijgen bij Edwin Galle (CFO) via telefoonnummer 071 – 523 3917.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatie en C.V. onder vermelding van vacaturenummer 2020-QA01, naar jobs@baseclear.nl.

Sluitingsdatum: 13-12-2020

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.                                     

Convinced? Get in touch

Get a quoteMeet baseClearContact form