Heb jij hét DNA waarnaar wij op zoek zijn?

Hoe meer we ontdekken over het microbioom en de microbiële wereld, hoe meer we ons realiseren dat er nog veel meer te ontdekken is. We staan pas aan het begin om de rol van het microbioom in gezondheid, ziekte, voeding en zelfs in duurzamere landbouw echt te begrijpen. BaseClear werkt actief samen met andere experts in het veld om het microbioom in kaart te brengen en te gaan toepassen in verschillende industrieën. Als onderdeel van onze missie om het begrip en de toepassing van micro-organismen voor een duurzamere, veiligere en gezondere toekomst te versnellen, is één van onze doelen om een toonaangevende partner te worden in microbioom-onderzoek.

In de afgelopen 27 jaar hebben we ervaring en steeds sterkere expertise opgebouwd in DNA onderzoek naar micro-organismen. BaseClear biedt een compleet pakket van genomics-diensten aan, waaronder: metagenomics, microbioom-analyse en de veiligheidsbeoordeling van microbiële stammen zoals benodigd voor goedkeuringsaanvragen aan regelgevende instanties. We zijn de expertise partner voor veel toonaangevende merken in verschillende industrieën, zoals de (bio)farmacie, cosmetica, voedingsindustrie en diergezondheid in zowel Nederland, Europa als daarbuiten. We hebben momenteel ongeveer 65 werknemers en zijn gevestigd in het hart van het Leiden Bio Science Park, de toonaangevende biomedische hotspot in Europa.

Voor onze groeiende Bio-IT afdeling willen wij graag in contact komen met enthousiaste en gemotiveerde kandidaten voor de functie van:

Bioinformatics Software specialist

Functie:

Je hebt een belangrijke taak in de coördinatie en uitvoer van diverse automatiseringstrajecten waaronder de ontwikkeling van laboratorium-ondersteunende software zoals het in-house ontwikkelde LIMS en intranet. Daarnaast beheer en ontwikkel je online applicaties die onze klanten interactief inzicht geven in de resultaten van hun genome sequencing projecten. Je zorgt er voor dat “big data” goed beheersbaar blijft en eenvoudig door klanten kan worden gevisualiseerd en geïnterpreteerd. Je bent tenslotte medeverantwoordelijk voor het onderhoud en de verbetering van BaseClear’s ICT infrastructuur in samenwerking met externe systeembeheerders. Je fungeert als aanspreek punt zowel intern als extern richting de systeembeheerders. Je ziet er samen met het Bio-IT team op toe dat de omgeving voldoet aan de ISO27001 informatie beveiligingsnormen.

Profiel:

  • Een achtergrond in de bioinformatica, computer science of een gerelateerd werkveld
  • Uitstekende kennis en aantoonbare ervaring met Python
  • Ervaring met het ontwikkelen van grotere (web)applicaties, versiebeheer en documentatie
  • Goed begrip van SQL databases: MSSQL en PostgreSQL
  • Bekend met de principes van het scrum/agile framework
  • Ervaring met het werken volgens kwaliteitssystemen ISO17025 en/of ISO27001
  • Ervaring met de programmeertalen C# en/of Visual Basic zijn een pré

Daarnaast heb je goede communicatieve vaardigheden en beschik je over een hoog ambitieniveau. Tenslotte ben je in staat om zelfstandig te werken en strakke deadlines te halen. Goede kennis van de Nederlandse- en Engelse taal is een vereiste.

Opleidingseis voor deze functie is ten minste een voltooide opleiding op HBO niveau met aantoonbare programmeer en ICT werkervaring (met voorkeur in een commerciële setting).

Aanbod:

Wij bieden een uitdagende fulltime (40 uur) functie in een groeiend high-tech bedrijf, waarbij met een grote mate van zelfstandigheid in teamverband wordt gewerkt. Wij bieden een beloning op basis van leeftijd en ervaring met daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie over bovenstaande functie kunt u verkrijgen bij Walter Pirovano (Director Bio-IT) via het telefoonnummer 071- 523 3917.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatie en C.V. onder vermelding van vacaturenummer 2020-SS01 naar jobs@baseclear.nl.
Sluitingsdatum: 24 augustus 2020

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Convinced? Get in touch

Get a quoteMeet baseClearContact form