Online ordering
Login Register
‹ Back to overview

Eerste paal geslagen voor nieuwbouw BaseClear

Eerste paal geslagen voor nieuwbouw BaseClear

Op donderdag 8 juni jongstleden ging de eerste paal de grond in voor het nieuwe gebouw van BaseClear, het grootste onafhankelijke DNA onderzoekslaboratorium van Nederland. Het gebouw, met kantoren en high tech laboratoria, wordt het eerste pand op het Leiden BioScience Park met het BREAAM Excellent duurzaamheidslabel. Medio 2018 hoopt BaseClear het nieuwe pand te betrekken.

High tech laboratoria

“BaseClear biedt hoog kwalitatieve diensten aan, en hiervoor dient ons laboratorium aan de laatste eisen te voldoen. Het fijne aan een nieuwbouw pand is dat wij deze zo in kunnen richten dat deze exact aan onze eisen en wensen voldoet. Hierdoor kunnen wij een nog betere kwaliteit leveren en nog efficiënter werken”, vertelt Erna Barèl, CFO van BaseClear. Bas Reichert, CEO van BaseClear, vult daarop aan: “Daarbij is het essentieel dat wij in een grotere, modernere en inspirerende omgeving kunnen werken. Er liggen veel kansen voor ons, de markt voor DNA analyses groeit snel. Met deze nieuwe laboratoria zullen wij vooraan kunnen blijven lopen in het veld.” 

Uit z’n jas gegroeid DNA-laboratorium 

In het nieuwe pand zal BaseClear de sterke groei van het bedrijf kunnen doorzetten. In de afgelopen 5 jaar is het aantal medewerkers verdubbeld. Het huidige gebouw was echt te klein geworden. Bas Reichert is dan ook trots op deze nieuwe stap:  “Wij zijn in 1993 met zijn tweeën begonnen en hebben nu ruim 60 man in dienst. Dat wij nu een eigen pand neer kunnen zetten zien wij als een beloning voor onze inzet en die van onze medewerkers in de afgelopen 25 jaar.“

Excellente duurzaamheid

Het nieuwe gebouw, ontworpen door architectenbureau Popma & ter Steege, zal het eerste gebouw op het Leiden BioScience Park zijn met het BREAAM Excellent duurzaamheidslabel. Dit heeft o.a. te maken met het compacte bouwvolume van het gebouw, de aansluiting op warmte-koude-opslag, het zuinige installatiesysteem, led-verlichting en 200-pv-panelen voor het opwekken van energie. “Niet alleen dient het pand aan deze hoge duurzaamheidseisen te voldoen, ook het beleid, de procedures en het bewustzijn van de medewerkers wordt hierbij meegenomen. Wij vinden het belangrijk om een maatschappelijk betrokken onderneming te zijn, en zullen dit ook zover mogelijk meenemen in onze verdere bedrijfsvoering”, vertelt Erna Barèl.

Verhuizing binnen Leiden BioScience Park

BaseClear heeft er bewust voor gekozen om te blijven op het Leiden BioScience Park. Het nieuwe pand komt naast het Sylvius gebouw van de Universiteit Leiden, op de kruising van de Wassenaarseweg en de Sylviusweg. Erna Barèl verklaart: “Leiden heeft een uniek bedrijvenpark. Het is het grootste life sciences kenniscluster in Nederland en veel van onze klanten, partners en overige zakelijke relaties zitten letterlijk om de hoek. Ook de Universiteit van Leiden, waar wij zeer veel mee samenwerken, zit op een steenworp afstand. Hierdoor zullen wij de sterke connecties met ons netwerk kunnen blijven onderhouden.” Bas Reichert voegt hieraan toe: “De sterke concentratie van onderzoek, ondernemen, onderwijs en zorg van hoog niveau trekt bedrijven, studenten en wetenschappers uit de hele wereld. Het is de ideale omgeving voor ons om snel in te kunnen springen op ontwikkelingen uit het veld."

‹ Back to overview

More News

 • Startup brings new genetic knowledge to companies

  On 29 June the startup company Future Genomics Technologies will be launched. Its aim is to make DNA technology and research available for businesses faster. Future Genomics Technologies is a collaboration between DNA research laboratory BaseClear and Leiden University.

  read more
 • BaseClear approved as DTL Technology Hotel

  BaseClear is now approved by the Dutch Techcentre for Life Sciences (DTL) as Technology hotel. Life Science researchers who do not have access to specific facilities at their home institute can apply for funding to get access to the high-end equipment and expertise of Technology Hotels such as BaseClear. DTL acts as a platform for the Technology Hotels to collaborate and coordinate their activities, across life science domains and across technologies.

  read more
 • BaseClear participates in prestigious EU grant on molecular identification of plants

  A network of researchers in botany from leading institutes in Europe have been granted 4 million euros for the project Plant.ID on molecular identification of plants. The project will fund a training network for 15 doctoral students to collectively work on development of methods and practical tools for automated identification of plants using DNA sequences. The network includes universities, botanic gardens, natural history museums, industry, regulatory agencies and other stakeholders.

  read more

CONVINCED? GET IN TOUCH

Get a quote Meet Baseclear Contact form