Online ordering
Login Register
‹ Back to overview

Eerste paal geslagen voor nieuwbouw BaseClear

Eerste paal geslagen voor nieuwbouw BaseClear

Op donderdag 8 juni jongstleden ging de eerste paal de grond in voor het nieuwe gebouw van BaseClear, het grootste onafhankelijke DNA onderzoekslaboratorium van Nederland. Het gebouw, met kantoren en high tech laboratoria, wordt het eerste pand op het Leiden BioScience Park met het BREAAM Excellent duurzaamheidslabel. Medio 2018 hoopt BaseClear het nieuwe pand te betrekken.

High tech laboratoria

“BaseClear biedt hoog kwalitatieve diensten aan, en hiervoor dient ons laboratorium aan de laatste eisen te voldoen. Het fijne aan een nieuwbouw pand is dat wij deze zo in kunnen richten dat deze exact aan onze eisen en wensen voldoet. Hierdoor kunnen wij een nog betere kwaliteit leveren en nog efficiënter werken”, vertelt Erna Barèl, CFO van BaseClear. Bas Reichert, CEO van BaseClear, vult daarop aan: “Daarbij is het essentieel dat wij in een grotere, modernere en inspirerende omgeving kunnen werken. Er liggen veel kansen voor ons, de markt voor DNA analyses groeit snel. Met deze nieuwe laboratoria zullen wij vooraan kunnen blijven lopen in het veld.” 

Uit z’n jas gegroeid DNA-laboratorium 

In het nieuwe pand zal BaseClear de sterke groei van het bedrijf kunnen doorzetten. In de afgelopen 5 jaar is het aantal medewerkers verdubbeld. Het huidige gebouw was echt te klein geworden. Bas Reichert is dan ook trots op deze nieuwe stap:  “Wij zijn in 1993 met zijn tweeën begonnen en hebben nu ruim 60 man in dienst. Dat wij nu een eigen pand neer kunnen zetten zien wij als een beloning voor onze inzet en die van onze medewerkers in de afgelopen 25 jaar.“

Excellente duurzaamheid

Het nieuwe gebouw, ontworpen door architectenbureau Popma & ter Steege, zal het eerste gebouw op het Leiden BioScience Park zijn met het BREAAM Excellent duurzaamheidslabel. Dit heeft o.a. te maken met het compacte bouwvolume van het gebouw, de aansluiting op warmte-koude-opslag, het zuinige installatiesysteem, led-verlichting en 200-pv-panelen voor het opwekken van energie. “Niet alleen dient het pand aan deze hoge duurzaamheidseisen te voldoen, ook het beleid, de procedures en het bewustzijn van de medewerkers wordt hierbij meegenomen. Wij vinden het belangrijk om een maatschappelijk betrokken onderneming te zijn, en zullen dit ook zover mogelijk meenemen in onze verdere bedrijfsvoering”, vertelt Erna Barèl.

Verhuizing binnen Leiden BioScience Park

BaseClear heeft er bewust voor gekozen om te blijven op het Leiden BioScience Park. Het nieuwe pand komt naast het Sylvius gebouw van de Universiteit Leiden, op de kruising van de Wassenaarseweg en de Sylviusweg. Erna Barèl verklaart: “Leiden heeft een uniek bedrijvenpark. Het is het grootste life sciences kenniscluster in Nederland en veel van onze klanten, partners en overige zakelijke relaties zitten letterlijk om de hoek. Ook de Universiteit van Leiden, waar wij zeer veel mee samenwerken, zit op een steenworp afstand. Hierdoor zullen wij de sterke connecties met ons netwerk kunnen blijven onderhouden.” Bas Reichert voegt hieraan toe: “De sterke concentratie van onderzoek, ondernemen, onderwijs en zorg van hoog niveau trekt bedrijven, studenten en wetenschappers uit de hele wereld. Het is de ideale omgeving voor ons om snel in te kunnen springen op ontwikkelingen uit het veld."

‹ Back to overview

More News

 • Dutch consortium unravels first tulip genome

  A consortium of three leading Dutch organisations has been collaborating since May 2017 with the aim of making tulip breeding and production faster and more sustainable. The first results were announced today: using the latest technologies, it is now possible to identify the DNA sequence of the tulip genome. This is one of the biggest genomes ever sequenced. The results will be made available to the public so that the knowledge gained can be fully utilised.

  read more
 • BaseClear ontvangt BREAAM Excellent duurzaamheidslabel.

  On Friday, October 13th, BaseClear received the BREAAM excellent sustainability label for the design of its new building 'De Novo'. The new building, designed by Popma & ter Steege, will become the first building on the Leiden BioScience Park with this level of the sustainability label.

  read more
 • The Future of Genomics - seminar

  Register now for the seminar about current and future applications of innovative genomics technologies. This seminar provides you the latest updates and insights in applications of this important research field. The seminar is organised by BaseClear, together with FG Technologies and with the support of Oxford Nanopore Technologies.

  read more

CONVINCED? GET IN TOUCH

Get a quote Meet Baseclear Contact form